Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet.

NYT OM TABT TRÅD: Tabt Tråds læsere kan fortsat komme til Tabt Tråd på Facebook. Men Tabt Tråd på Facebook kan ikke komme ud til sine læsere.

For omtrent to år siden startede Tabt Tråd som en nyhedskanal på det sociale medie og nåede hurtigt over 1000 følgere i foråret 2019. Væksten stagnerede dog og blev mærkværdigt træg.

Det samme har Tabt Tråd oplevet med deling af artikler. I 2019 kunne Tabt Tråds opslag nå ud til langt over halvdelen af de Facebook-brugere, som aktivt havde valgt at følge Tabt Tråd. I dag er rækkevidden typisk begrænset til cirka 15 procent.

Facebook-brugere, som har valgt at synes godt om Tabt Tråd forventning om at modtage opslag, modtager ikke Tabt Tråds opslag, og tendensen er blevet markant forværret.

Til gengæld tilbyder Facebook med stadig større hyppighed platformens sideadministratorer, at de kan betale for at nå ud til deres brugere.

Hvis Tabt Tråd investerer flere hundrede kroner, så lover Facebook, at et opslag med en artikel kan nå ud til cirka 40 procent i stedet for 15 procent af Tabt Tråds følgere. Men så skal de flere hundrede kroner også investeres hver eneste gang.

Med en kort impuls overvejede jeg derfor at skabe nye betalingsmodeller for Tabt Tråds journalistiske indhold, så Tabt Tråds trofaste læsere kunne finansiere de Facebook-annoncer, der skulle sikre en bedre rækkevidde.

Men jeg har i stedet truffet en principbeslutning om, at det aldrig kommer til at ske.

Tabt Tråd vil i stedet forsøge at gøre sig uafhængig af den sociale medieplatform, Facebook, som i stigende grad gør det svært for mindre medieaktører at nå sine følgere. Den amerikanske drøm er død nu også på Facebook, når annoncebudget er afgørende for, om man overhovedet kan gøre sig gældende.

Af samme grund som jeg nu har beskrevet, har Coops medlemsblad Samvirke netop valgt at holde pause fra Facebook.

“Facebook har i en periode gjort det sværere og sværere for os som medie at vise jer indhold og linke jer over til vores side. Samtidig viser Facebook vores opslag til færre og færre – en udvikling vi kun kan ændre, hvis vi betaler for annoncering”, skriver Samvirke i dag på mediets Facebook-side.

Tabt Tråd holder ikke pause og kan stadig opsøges på Facebook. Tabt Tråd publicerer fortsat sine opslag med henvisning til Tabt Tråds artikler. Men idéelt frigør vi os fra Facebook i løbet af 2021 og forsøger at nå målgruppen og læserne med anderledes metoder.

Inden for kort tid vil det blive muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev, så man modtager Tabt Tråds artikler i mailindbakken.

Men der skal meget mere til.

Hjælp gerne til med idéudviklingen og find gode idéer til, hvordan Tabt Tråd kan nå stabilt ud til flest mulige læsere, som ønsker Tabt Tråds nyheder.

/dawe