Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Foto: Wikipedia Commons.

NYHED / UDLAND: Apple har været længe om at indrømme det, men nu retter iPhone-producenten en advarsel til forbrugerne: iPhone 12 kan forstyrre pacemakere og defibrillatorer, som hjælper kritiske hjertepatienter.

Det skriver flere internationale medier. Deriblandt den amerikanske nyhedsgigant CNN.

Det er især det trådløse opladningssystem, MagSafe, som angiveligt øger risikoen for, at mobtiltelefonen kan påvirke sensorerne i indopereret medicinsk udstyr.

“For at undgå potentielle interaktioner med disse enheder skal du holde dit iPhone- og MagSafe-tilbehør i sikker afstand væk fra din enhed (mere end 15 cm fra hinanden eller mere end 30 cm fra hinanden, hvis trådløs opladning). Men konsulter din læge og din enhedsproducent for specifikke retningslinjer”, skriver Apple blandt andet i sin advarsel til forbrugerne.

Apples advarsel kommer efter en forskningsartikel i det videnskabelige tidsskrift Heart Rythm Journal, som tidligt i januar rejste bekymringen. Forskningsartiklen blev mødt med en rums tids undrende tavshed fra Apple.