Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Europa-Parlamentet. Foto: Wikipedia Commons (CC).

NYHED / EU: ICNIRP’s formand for den internationale strålingskomité, australske Rodney Croft, er inviteret i panelet, når et 5G-kritisk netværk af Europa-parlamentarikere mandag den 7. december holder workshop om helbreds- og miljøvirkninger af 5G.

De to parlamentarikere er franske Michele Rivasi, som sidder i parlamentets grønne gruppe og bulgarske Ivo Hristov, der er medlem af Europa-Parlamentets socialdemokratiske gruppe.

Michele Rivasi var en af to udgivere bag den meget ICNIRP-kritiske rapport, som to grønne parlamentarikere offentliggjorde med økonomisk støtte fra hele den grønne parlamentsgruppe. Rapporten kortlagde de mange pengeforbindelser, som har været mellem ICNIRP-tilknyttede forskere og trådløsindustrien.

Ivo Hristov markerede sig kritisk i december 2019, hvor han kaldte det uansvarligt, at EU ikke vurderer, om der kan være sundhedskonsekvenser, før 5G rulles ud.

Foruden Rodney Croft vil panelets sundhedfaglige del bestå af italienske Fiorella Belpoggi, som er professor og forskningsleder ved den toksikologiske forskningsinstitution Ramazzini Instituttet i Bologna – og Elisabeth Cadis fra ISGlobal i Barcelona, som er et institut for global sundhed.

De miljøfaglige diskussion føres af belgiske Arno Thielens fra Gent Universitet i Belgien og franske Gerard Ledoigt, som er professor emeritus i biologi.

Se hele programmet