Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Arkivfoto: P C, Pexels.com

NYHED / TEKNOLOGI: Et helt nyt frekvensområde i omegnen af 6 Gigahertz bliver sandsynligvis frigivet til trådløst internet, det såkaldte Wi-Fi, i EU i starten af 2021.

Det skriver branchemediet Wi-Fi Now.

I december 2019 stillede den amerikanske telestyrelse, FCC, forslag om, at et frekvensbånd i omegnen af 6 Gigahertz skulle frigives som frekvensbånd til Wi-Fi. Frekvensbåndet er i mellemtiden blevet frigivet i USA, Storbritannien og i Sydkorea, og nu forventes det, at EU vil følge hurtigt efter.

Frigivelsen vil skabe et såkaldt licensfrit frekvensbånd. I dag er 2,4 Gigahertz og 5 GHz såkaldt licensfrie bånd, som i dag bruges til Wi-Fi – eller trådløst internet.

Det betyder, at producenter af forbrugerelektronik frit kan konstruere radiofrekvent udstyr, som bruger disse licensfrie bånd til at sende med.

I modsætning til licensfrie bånd findes de licenserede frekvensbånd, som teleselskaber bruger kommercielt til mobiltelefoni og mobilt internet.

De licenserede frekvensbånd benyttes med såkaldte SIM-kort, som man ikke anvender, når man bruger licensfrie frekvensbånd.

Det nye frekvensbånd skal lette den stigende belastning i de eksisterende frekvensbånd, som bruges til Wi-Fi.