Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet. Dette er en lederartikel, som udtrykker Tabt Tråds holdning.

Tabt Tråds redaktør, David Wedege ser fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen i øjnene i en gammel situation i Statsministeriets spejlsal på Christiansborg.

KOMMENTAR / LEDER: Tabt Tråd render og ikke banker unødigt på ministrenes døre. Men nu banker Tabt Tråd på – af nødvendighed.

Tabt Tråd har dokumenteret, at toprådgivende forskere, som Danmark normalt rådfører sig med, nu anbefaler, at 5G udrulles med visse begrænsninger, som også kan kompromittere den officielle danske 5G-politik.

Dels peger Sundhedsrådet i Holland på, at der er behov for forsigtighed og monitorering af helbredseffekter, når nye frekvensbånd tages i anvendelse.

Som den mest indgribende anbefaling, fraråder Sundhedsrådet i Holland , at pionerfrekvensbåndet 26 Gigahertz tages i anvendelse, før tilstrækkelig forskning er blevet udført.

Frekvensbåndet er udset til at kunne revolutionere telekommunikation med uhørt høje datahastigheder.

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Energistyrelsen vil dog kommentere på, at 26 GHz-båndet bliver frarådet.

Det er fortsat Danmarks beskrevne 5G-politik, at rettighederne til at anvende 26 GHz-båndet skal sælges til teleindustriens aktører i 2021.

Tabt Tråd har derfor rettet henvendelse til Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Dan Jørgensen for at forelægge ham Tabt Tråds oplysninger og for at spørge om, hvordan regeringen forholder sig til de nederlandske anbefalinger.

I et svar fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet skriver ministeriets pressetjeneste, at Dan Jørgensen har travlt med aktuelle og tidskrævende sager.

Derfor vil et svar tidligst kunne gives i næste uge.

/dawe