Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Pernille Schriver – førende talsperson for den strålingskritiske bevægelse i Danmark – afleverer den internationale 5G-appel til embedsmand Peter Madsen i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

NYHEDSOVERBLIK: Den danske advokat for 5G-aktivister, Christian F. Jensen har 22. august 2020 præsenteret både Sundhedsstyrelsen og Energistyrelsen for et retsligt krav.

Advokatfirmaet Bonnor Advokater i Holte kræver blandt andet, at de 5G-ansvarlige styrelser anerkender, at 5G kan være årsag til kræft, nedsat fertilitet, forstyrrelser af pacemakere og neurologiske og neuropsykiatriske skadevirkninger.

Advokatfirmaet påstår også, at 5G-udrulningen er på kant med Aarhuskonventionen, som er en international miljøkonvention fra 1998 om borgernes miljørettigheder.

Dansk aktivist politianmelder 5G

Åbningen af 5G-nettet i Danmark er også blevet markeret med en politianmeldelse af teleselskaberne TDC, Telia og Telenor, selv om det ikke kan påstås, at selskaberne bryder nogen lovgivning med 5G.

Det skriver netmediet MereMobil, og det skriver Ekstra Bladet.

Den fynske strålingsaktivist, Pernille Schriver, som er aktiv i flere danske organisationer, mener, at gruppen af elektrohypersensitive patienter i Danmark får ringere levevilkår, og hun mistænker trådløse emissioner for at kunne forværre folkesundheden.

“Jeg påstår ikke, at EMF-stråling er den eneste årsag, men den kan og er i den grad medvirkende til forværring af etablerede helbredsskader sammen med andre miljøpåvirkninger, som kan føre til en sand cocktaileffekt”, siger hun til MereMobil.

Samtidig har EHS Foreningen, der organiserer patientgruppen af el-overfølsomme i Danmark beklaget 5G-åbningen i en pressemeddelelse.

Borgergruppe udfritter strålingsagentur

I Australien anbefaler statens strålingsagentur, at man generelt anvender mobiltelefonen med forsigtighed. Det samme gør Sundhedsstyrelsen i Danmark.

Men hvorfor går Australiens strålingsagentur, ARPANSA, ikke proaktivt ud og spreder informationen i befolkningen?

Det spørgsmål har den strålingskritiske australske organisation, ECSFR (Enviroment & Communies Safe From Radiation), stillet til strålingsagenturet, og et svar fra ARPANSA har ikke tilfredsstillet ECSFR.

Derfor har ECSFR giver ARPANSA 14 dage til at give et fyldestgørende svar, og hvis svaret ikke kommer i tide, vil borgergruppen indlede en retssag.

Fristen for ARPANSA udløber 14. september 2020.

Kongresmedlem angriber telestyrelsen

Det demokratiske kongresmedlem, der er valgt til Repræsenternes Hus i New York, Thomas R. Suozzi, retter en skarp anklage mod den amerikanske telestyrelse, FCC (Federal Communications Commission).

I et brev til FCC’s topchef, Ajit Pai, skriver Thomas R. Suozzi 24. august 2020, at FCC intet har gjort for at lindre borgernes bekymringer over stigende strålingsniveauer fra trådløs teknologi i deres nærmiljøer.

“Selv om teknologien har udviklet sig meget i løbet af de sidste 24 år, har FCC ikke offentliggjort nogen opdateret rapport, der endelig viser, at eksponering ikke er et problem. Fornemmelsen af skrøbelighed blev forstærket da Det Nationale Toksikologiprogram (NTP) i november 2018 forbandt radiofrekvent stråling i 2G- og 3G-netværk med kræft hos rotter”, skriver han blandt andet.