Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Arkivfoto: Marci Geicz, Pexels.com

NYHED / UDLAND: Belgiens hovedstad, Bruxelles, forbliver i en langvarig kamp mellem tilhængere og modstandere af 5G, og byens regionale selvstyre fortsætter balancegangen mellem fløjene.

Det var ingen aprilsnar, da selvstyreregeringen 1. april 2019 meldte ud, at den nægtede at efterkomme teleindustriens ønske om en højere og tilstrækkelig grænseværdi, der skulle bane vej for 5G.

Den nu forrige miljøminister, Céline Fremault fra det kristendemokratiske parti (cdH), begrundede det med, at borgerne ikke skulle være forsøgsdyr.

I mellemtiden har Bruxelles dog vedtaget en såkaldt køreplan for 5G midt i denne sommer, 2020. Men den bliver gennemført med foden på bremsen, skriver EU-nyhedsmagasinet Politico.

Rudi Vervoort, som er ministerpræsident og valgt for Socialistpartiet, siger, at selvstyreregionen fastholder et maksimalt forsigtighedsprincip, og derfor må størstedelen af byen vente.

”Vi er ikke imod testzoner, for eksempel i lufthavnen eller i det europæiske kvarter,” siger Rudi Vervoort til Politico.

“Men for at gøre det mere tilgængeligt, tror jeg, det vil have brug for en bredere debat.”

Det lovforberedende arbejde forventes at ske i 2021.

Bruxelles er en af Belgiens tre selvstyrende regioner.