Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

hawaii
Hovedøen Hawaii er øgruppens største ø, rent geografisk, men øgruppens hovedby, Honolulu, ligger på øen Oahu.

 

NYHED / UDLAND: Et regionalpolitisk flertal på stillehavsøen Hawaii vil udskyde 5G, indtil sikkerheden for mennesker er blevet påvist “med uafhængig forskning for forsøg”.

Sådan fremgår det af en resolution, som den politiske valgforsamling i Hawaii County vedtog onsdag den 8. juli, og samme dag blev beslutningen omtalt i avisen Hawaii Tribune Herald.

Hawaii County er et administrativt distrikt, der omfatter øen Hawaii – eller “The Big Island”, som øgruppens største ø også kaldes, når den ikke skal forveksles med hele delstaten Hawaii.

Lokalpolitiske vedtagelser kan vanskeligt forhindre teleselskaberne i at sætte mobilantenner op, så resolutionen rummer alene en opfordring til teleselskaber og offentlige myndigheder.

Således citerer Hawaii Tribune Herald Hawaii-distriktets topembedsmand, Michael Yee, for at sige, at hans hænder er bundet af føderal amerikansk lovgivning og navnlig den amerikanske telelov fra 1996, som faktisk siger, at man ikke kan hindre telemaster i at blive rejst på grund af sundhedsbekymringer.

Der bor 200.000 på øen Hawaii. I hele delstaten: Cirka 1,5 millioner.