Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

100847175_680287189471228_3506637572216455168_o

NYT FRA TABT TRÅD: El-overfølsomhed eller “elektrohypersensitivitet” er et tema, alle forholder sig til, når talen falder på den trådløse udrulning og mulige sundhedskonsekvenser. Tabt Tråd markerer patientgruppens internationale dato.

 

ALLE PÅ OMRÅDET forholder sig til lidelsen.

Sundhedsstyrelsen og WHO kommenterer på den. Og uanset hvad årsagen til lidelsen er, så anførte WHO i 2004, at “tilstanden er virkelig”. Der findes en patientgruppe, man kan afgrænse og navngive.

Men er EHS virkelig en fysisk overfølsomhed eller et meget ejendommeligt angstsyndrom?

EHS er en voldsomt kontroversiel lidelse, som splitter forskere og sundhedspersoner, og splittelsen skyldes spørgsmålet: Kan elektromagnetiske felter give særligt følsomme mennesker ubehag?

Det hævdes fra visse kanter, at der ikke kan findes sammenhænge mellem elektromagnetiske felter som radiobølger og alvorlige symptomer, som ofte er af neurologisk karakter og som nedsætter patienternes livskvalitet.

Andre forskere hævder, at der voksende evidens, som understøtter sammenhængen.

Selv om Tabt Tråd ikke kommer til at afgøre tvisten, så markerer Tabt Tråd dagen ved at bringe to temaartikler om emnet: Én artikel om vilkårene for danske EHS-lidende. En anden om forskningen på feltet.