cropped-wifiq8.jpg

NYT OM TABT TRÅD (opdateret): Mandag den 8. juni 2020 mistede Tabt Tråd’s redaktør og eneste journalist sin personlige adgang til den sociale medieplatform Facebook.

Facebook begrunder udelukkelsen med overtrædelse af Facebooks fællesskabsregler, og Facebook oplyser, at de behandler en anmeldelse og samtidig er det ikke muligt at anvende sin Facebook-adgang.

Redaktør og journalist David Wedege skriver:

“Jeg skriver historier, der bringer oplysninger, som nogle ikke ønsker, kommer frem, og det er blevet mødt med mishagsytringer. Som privatblogger uden publicistisk organisation er min aktivitet meget sårbar over for chikane, så jeg har forventet, at fjendtligtsindede anmeldelser til Facebook ville ske. Jeg kan dog ikke vide, hvad der ligger bag Facebooks sanktion imod min profil. Jeg har altid bestræbt mig på at skrive faktuelt korrekt og balanceret og bestræbt mig på at opføre mig i henhold til platformens regler. Så jeg kan ikke anerkende Facebooks drastiske skridt. Facebook er der, samfundslivet foregår. Udelukkelsen rammer Tabt Tråd på mediets pressefrihed, og personligt bliver man påført en urimelig ulempe, når man ikke kan kontakte sit private fritidsnetværk.”

Opdateret: Tirsdag den 9. juni cirka kl. 19.00 var David Wedeges Facebook-adgang genetableret af Facebook.

David Wedege: “Det er jeg naturligvis tilfreds med, men jeg betragter suspenderingen som en unødig voldsom reaktion på noget, jeg ikke ved, hvad er og som tilsyneladende ingen berettigelse havde. Facebook sletter fra tid til anden anstødelige indlæg og orienterer forfatterne bag. Jeg forstår fortsat ikke, at Facebook havde behov for skride ekstra drastisk ind”.