paris
Foto: Wikipedia Commons.

NYHED / UDLAND: 5G er et risikabelt projekt, mener mindst 500 franske borgere, som nu forbereder et retsligt fællessøgsmål.

Gruppen vil sagsøge Frankrigs fire største teleselskaber, og flere prominente franskmænd har meldt sig til kampen, skriver blandt andre det franske nyhedsmedie, Capital.

Som den mest prominente, er den franske filminstruktør og producer, Liza Azuelos, en af medsagsøgerne. Hun har i det seneste årti instrueret og produceret flere spillefilm i fransk filmindustris øverste klasse og for budgetter i omegnen af 100 mio. kroner.

En anden prominent medsagsøger er Côme Girschig, der er i Frankrig er kendt som en ledende klimaaktivist og en af Europas ledende klimafigurer. Han er vicepræsident i den franske privatorganisation, Unge Klimaambassadører.

Sundheds- og miljøeffekterne af 5G kender vi ikke. Derfor bør forsigtighedsprincippet gælde for udrulningen, og Frankrigs fire største mobilselskaber må drages til ansvar, anfører gruppen i sin stævning.