photos

NYHED / UDLAND: I oktober 2019 bad Hollands lovgivende forsamling landets nationale sundhedsråd om at undersøge 5G-spørgsmålet.

Nu meddeler sundhedsrådets arbejdsgruppe for elektromagnetisk felter, at en 5G-rapport udkommer i slutningen af juli 2020. Cirka en uge senere end planlagt.

Det skriver branchemediet Telecom Paper.

Arbejdsgruppen, som har været i gang siden januar, har fundet en stor mængde relevant data, skriver Telecom Paper.

Derfor tager det længere tid end først beregnet at nå frem til en “omhyggelig og afbalanceret anbefaling”, forlyder det.

 

Kritisk pip i hollandsk avis

Allerede halvvejs i processen, har arbejdsgruppens formand, Hans Kromhout, ytret sig kritisk om 5G og de trådløse grænseværdier til det nederlandske dagblad De Telegraaf. Det skete 23. marts i år.

Over for avisen kritiserede han dels ICNIRP’s indflydelse i Europa. Han kritiserede også, at ICNIRP tilsidesætter et kræftfund i et dyrt og veludført dyreforsøg, og han anførte over for De Telegraaf, at strålebeskyttelse ikke lever op til samfundets strenge standarder for kontrol med kemikalier, pesticider og medicin.

Hans Kromhout er også hollandsk forskningsleder i det tværnationale Cosmos-projekt, som sammenholder patientdata med mobilopkaldsdata for at opklare, om der kan findes sammenhænge mellem opkaldstid og lidelser.

For nylig publicerede Cosmos-forskerne en konklusion, som fandt statistisk sammenhæng mellem mobiltelefoni og søvnforstyrrelser.

Cosmos-projektet faciliteres i Danmark af Kræftens Bekæmpelse og har blandt andre tilknyttet Christoffer Johansen og Aslak Harbo Poulsen.