mansfield
Michael Mansfield er kendt som radikal, aktivistisk stjerneadvokat og senest som støtte til den afgåede leder af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn. Foto (CC): Wikipedia Commons.

NYHED / UDLAND: Han er kendt som radikal og aktivistisk stjerneadvokat igennem årtier i Storbritannien. Kaldt “Kongen af menneskerettigheder” af beundrere.

Han har ført sager for pårørende til dødsofre i en lang række historiske skandaler og ulykker som Blodig Søndag i Nordirland i 1973, stadionkatastrofen på fodboldarenaen Hillsborough i Sheffield i 1989 og dødsbranden i London-højhuset Grenfell Tower i 2017.

Nu vil Michael Mansfield, 78 år, fælde de britiske myndigheder for at overse risikoen for folkesundheden og miljøet ved udrulningen af 5G og har derfor stillet sig i front for den nystiftede borgergruppe, Legal Action Against 5G.

”Vi fører sagen, fordi vi ikke har tillid til den engelske sundhedsmyndighed, Public Health England”, skriver gruppen i en meddelelse til offentligheden.

Gruppen beskylder myndigheden for at tilsidesætte advarsler fra forskere og publicerede videnskabelige resultater.

 

Retssager i flere lande

At 5G er et risikoprojekt, blev anført i en kritisk rapport fra februar i år, som blev offentliggjort af EU’s forskningstjeneste, EPRS.

EU-organet anførte, at fordi videnskaben finder indikationer på biologiske effekter og fordi der er mangel på tilstrækkelig forskning og fordi, borgere ikke kan undgå eksponering, så kan 5G-udrulningen være på kant med menneskerettigheder.

I Holland har borgergruppen Stop5GNL 4. maj i år holdt retsmøde i Haag, hvor organisationen kræver akut standsning af den nederlandske 5G-udrulning.

Domstolen vil træffe sin afgørelse 25. maj.

I Danmark har en retssag om 5G-udrulningen siden maj 2019 været under forberedelse og er det fortsat.