uche
Uche Ekwunife stillede 5G-forslaget i det nigerianske senat, som kræver et midlertidigt stop for Nigerias udrulningsplan. Foto (CC): Wikipedia Commons.

NYHED / UDLAND: Efter voksende bekymring og debat i landet har det nigerianske senat tirsdag 5. maj pålagt de føderale myndigheder i landet at suspendere 5G-udrulningen.

Det skriver Vanguard, som er en af Nigerias førende aviser. Vanguard er betegnet som et af få landsdækkende medier i landet, der redigeres uafhængigt af regeringsindflydelse.

Senator Uche Ekwonife begrundede forslaget med, at nigerianerne ikke skal udsættes for nogen urimelig risiko. Derfor kræver det vedtagede beslutningsforslag, at myndighederne undersøger risikobilledet.

I senatsdebatten anførte hun også, at forskere rejser bekymringer for borgernes helbred og at samme bekymringer har medført et såkaldt moratorium i Schweiz, hvor flere selvstyreregioner – såkaldte kantoner – har krævet stop for 5G-generationen af mobilnetværk, indtil teknologiens indvirkninger på helbred er undersøgt tilfredsstillende.

Nigeria er Afrikas mest folkerige nation med cirka 200 mio. indbyggere.

Det politiske system i Nigeria er bygget op med samme struktur som i USA, hvor senatet er ét af to lovgivningskamre og hvor landets præsident har udøvende magt.