netherlands

NYHED / UDLAND: Formanden for strålingskomitéen i Hollands nationale sundhedsråd, Hans Kromhout, advarer nu landets beslutningstagere mod ukritisk 5G-udrulning.

Den nederlandske professor mener, at alle herlighederne ved 5G skal holdes nøje op imod de risici for folkesundheden, som samfundet løber.

Det skriver det nederlandske dagblad, De Telegraaf.

Hans Kromhout mener ikke, at forsigtigheden med mobilstråling lever op til de standarder, man anvender til at beskytte befolkningen mod andre risici som kemikalier, pesticider og medicin, hvor kravene ifølge Hans Kromhout er strenge.

Hans Kromhout kritiserer især, at autoriteterne på strålingsområdet ignorerer klare forskningsresultater som det amerikanske NTP-projekt, der varede i 19 år og som sluttede med en klar konklusion af kræftfund i forsøgsrotter.

“Den amerikanske NTP-undersøgelse, som leverede klare beviser for sammenhæng mellem kræft og eksponering for EMR (red. elektromagnetisk stråling) – var godt udført og repræsenterede et stort gennembrud. Alligevel forsøger visse grupper at bortforklare”, siger han til avisen.

 

Mistillid til ICNIRP

Hans Kromhout kritiserer, at en lang række lande ret ukritisk adopterer deres grænseværdier fra det private forskerselskab ICNIRP og kalder det “ganske usædvanligt”, at et selskab som ICNIRP kan opnå så stor en indflydelse.

“Det er lidt af en uigennemsigtig klub, hvor det er uklart, hvordan medlemmerne vælges. Kald det som selvbestaltet. I den forstand kan man ikke tillægge organisationen en uafhængig status”, siger han til avisen.

To af verdens nøgleposter på området er besat af hollændere. I ICNIRP er nederlandske Eric van Rongen formand, indtil han træder et skridt tilbage og bliver næstformand i maj 2020.

Siden 2006 har nederlandske Emilie van Deventer været leder af WHO-kontoret The International EMF Project i Geneve, som siden oprettelsen i 1996 har arbejdet meget tæt med ICNIRP.

ICNIRP’s hovedstifter og første formand, Michael Repacholi, forlod ICNIRP i 1996 for at blive leder i det nyoprettede WHO-kontor, som i betydelig grad har fungeret for teleindustriens sponsormidler.