Rudi_Medved-za_splet
Sloveniens indenrigsminister, Rudi Medved.

NYHED / UDLAND: Det skulle have været en inkluderende og åben debat om 5G som miljøspørgsmål.

Det var i hvert fald intentionen, da Sloveniens indenrigsminister, Rudi Medved, fredag den 24. januar inviterede borgere og organisationer til 5G-debat i hovedstaden Ljubljana.

Men i stedet udviklede debatten sig voldsomt, skriver flere slovenske nyhedsmedier.

En repræsentant fra Sloveniens Kemiske Institut, Matej Hus, anførte under debatten, at der ikke er beviser for de skadelige effekter af 5G.

Det fik den slovenske politiker Gregor Kos fra Sundhedspartiet til at beskylde det kemiske institut for skævhed og for støtte til teleindustrien.

”Der findes videnskabelig forskning, som tydeligt viser skadelige sundhedseffekter,” anførte Gregor Kos.

 

 

Bygningsbiolog Igor Šajn støttede op om Gregor Kos’ indlæg.

Indenrigsministeren anførte selv, at ingen pålidelige undersøgelser kan fastslå potentielt skadelige virkninger af 5G, fordi 5G ikke er fuldt implementeret endnu.

“Indførelsen af ​​nye teknologier handler i sidste ende om den enkelte borger,” tilføjede han.

”Jeg afgør ikke, hvem der har ret, og hvem der ikke har. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvem der har ret. Vi ved det ikke,” sagde han.

At der mangler forskning, medgav Peter Gajsek fra det slovenske institut for ikke-ioniserende stråling, men han beklagede også, at forskningsresultater på området bliver udsat for misfortolkninger, når de diskuteres på amatørplan.

En slovensk teknologiaktivist, Domen Savic, som er kendt i Slovenien for aktivistisk kamp mod dataovervågning, fik dog hele arrangementet til at koge over, da han angreb indenrigsministeren for “at lukke konspirationsteoretikere ind” og sidestille videnskab med konspirationsteorier.

Domen Savic var stærkt utilfreds med, at mødet overhovedet fandt sted, og anklagen har han også fremsat på Twitter og på sin egen blog.

Rudi Medved besvarede tiraden ved at bede ham om at klappe i, men det nægtede Domen Savic, og scenen blev tumultarisk.

“Jeg forlanger bogstavelig talt, at du holder din kæft”, fortsatte Rudi Medved.