paris
Foto: Wikipedia Commons.

NYHED / UDLAND: Staten udsætter en sundhedskonklusion om 5G med et helt år. Styrelsen savner de helt nødvendige oplysninger. Det er hørt før i Danmark.

DEN FRANSKE SUNDHEDSSTYRELSE, ANSES, kan ikke vurdere, om 5G indebærer en risiko for sundheden.

Det er konklusionen i en foreløbig rapport, som sundhedsstyrelsen ANSES har offentliggjort mandag 27. januar, skriver flere franske nyhedsmedier.

“Der er betydelig mangel på eller ligefrem fravær af videnskabelige data om potentielle biologiske og sundhedsmæssige virkninger, der er forbundet med frekvenser omkring 3,5 GHz”, står der blandt andet i rapporten.

Den anfører også, at ANSES endnu ikke kan overskue, om befolkningen vil blive udsat for mere elektromagnetisk stråling som følge af 5G-udrulningen. ANSES savner de helt nødvendige oplysninger.

Det var det franske sundhedsministerium, som i juli 2018 bad ANSES om at udarbejde rapporten. Nu varsles det, at en slutrapport vil foreligge om cirka et år – i første kvartal af 2021.

Det forventes, at kommercielle 5G-netværk  starter i Frankrig forinden: I slutningen af 2020.

 

Lyder som Danmark

Imens varsler to franske NGO’er et retsligt søgsmål, der vil forsøge at stoppe 5G-udrulningen i landet, skriver mediet BFM TV.

Også i Danmark har Sundhedsstyrelsen afvist over for danske telemyndigheder, at myndigheden kunne vurdere 5G. Sundhedsstyrelsen afviste, at den kunne foretage en sundhedsfaglig vurdering af 5G i tre forskellige skrivelse fra 20. december 2018 til 5. marts 2019.

Det blev afsløret i en artikel, som Tabt Tråd bragte i april på baggrund af aktindsigt fra Energistyrelsen.

Samme dag, Tabt Tråd kontaktede Sundhedsstyrelsen, hasteproducerede Sundhedsstyrelsen en meddelelse til offentligheden, hvori det fremgik, at Sundhedsstyrelsen ikke så nogen risici ved 5G.

Sundhedsstyrelsen svarede senere, at Tabt Tråds historier var baseret på citater, som var taget ud af sammenhænge.

Det er Tabt Tråd ikke enig i og har derfor offentliggjort dokumenterne i deres fulde længder.