rådhusplads

KOMMENTAR / LEDER: Da lægprædikanten i hjemmestrik, Moses Hansen, i 2002 drog igennem Nørrebro sammen med kendte højreekstremister og sekten Faderhuset og løb spidsrod mellem bydelsrødder, gadebander og autonome, sagde folkekirkepræster, at det intet godt gjorde for Kristendommen.

Men Moses Hansen havde et kækt svar: Ingen har fået folk til at tale så meget om Herren som jeg, sagde han omtrent til kritikken.

Man kan nærmest sige det samme om outsiderpartiet Jorden Frihed Kundskab (JFK 21), som arrangerer weekendens demonstration mod 5G på Rådhuspladsen i København.

Partiet, der ikke kunne samle underskrifter nok til årets Folketingsvalg som Kristendemokraterne, Rasmus Paludan og Klaus Riskær, har mere end de fleste skabt opmærksomhed om 5G-modstanden.

Ikke mindst under forsommerens valgkamp, hvor JFK 21-aktivister malede kridtbudskaber og belejrede tv-udsendelser med 5G-budskaber og valgplakater for leder og løsgængerkandidat Mads Palsvig.

Men hvilken opmærksomhed?

Partiets parole for demonstrationen er “STOP den livsfarlige 5G udrulning i Danmark“.

Problemet med at beskrive 5G-effekterne med sådan en rendyrket hypotese i stedet for at tage udgangspunkt i solide fakta er, at hypotesen kan vise sig at være forkert som Jehovas Vidners forudsigelse af undergangen i 1914 eller Slaget ved Harmageddon, der skulle have fundet sted i 1975.

Problemet er, at demonstrationen på forhånd kan afskrive støtten fra kræfter, som egentlig bare henholder sig til lødig, videnskabelig 5G-bekymring, som påpeger det uforsvarlige ved at udrulle en teknologi, som ikke er godkendt videnskabeligt men alene på antagelse.

Undergangskulten har også inviteret en sand vækkelsesprædikant til København, britiske Mark Steele fra Gateshead ved Newcastle, som langt hen ad vejen er Mads Palsvigs nordengelske sidestykke.

Ifølge Mark Steele er det nu gennemskuet, at bagmænd planlægger et folkemord med 5G-udrulningen. Det kan man høre om, når der er formøde om formiddagen før demonstrationen.

 

Apokalyptiske kulter som Jehovas Vidner har imponerende evner til at holde sammen på sig selv – selv når dommedag blev udskudt. Til gengæld har de ringere evner til at vokse og blive væsentlige.

Hvis 5G-modstanden samler sig om obskur sekterisme, vil den forblive obskur sekterisme.

 

Det fremgik af klummen, at briten Barrie Trower var en del af talerprogrammet. Det fremgår ikke af det officielle program, der foreligger dags dato. Tabt Tråd beklager.

/dawe