NYHED / UDLAND: Tidligere i år afviste Bruxelles lokalregering at hæve grænseværdien for mobilstråling i det offentlige rum fra 6 til 14,5 Volt per meter, og den nu forhenværende miljøminister, kristendemokratiske Céline Fremault begrundede det med, at indbyggerne ikke skulle være forsøgsdyr for 5G.

Céline Fremault blev i juli i år afløst som minster for klima, energi og miljø af Alain Maron fra miljøpartiet Ecolo.

Han holder fast i den forsigtige strålingspolitik i den belgiske hovedstad.

“5G-udviklingen har strategisk betydning for økonomien og udviklingen af vores region, men den udvikling må ikke ske på bekostning af indbyggernes sundhed i Bruxelles,” siger han til den belgiske public service-station BX1.

Alain Maron kommenterede i sidste uge på 5G-situationen som et svar til parlamentarikeren Cieltje Van Achter fra partiet Ny-Flamske Alliance. Cieltje Van Achter beskyldte regeringen for at have for lave teknologiske ambitioner.

Belgien har for tiden ikke nogen forbundsregering. Der er nedsat en regering i hver af landets tre selvstyrende regioner.