NYHED / UDLAND: I sidste måned vedtog en belgisk regering at holde et miljøkritisk øje med 5G-udrulningen.

Det skrev La Libre, som er et af de største fransksprogede dagblade i Belgien.

Teknologiske fremskridt er vigtige, mener regeringen i den belgiske region Vallonien. Men det må ikke blive på bekostningen af et forsigtighedsprincip, der tager hensyn til indbyggernes sundhed eller biodiversitet.

Derfor besluttede regeringen sig for at nedsætte en ekspertgruppe, der skal vurdere sundhedsaspektet af 5G-udrulningen, skrev La Libre. I øvrigt uden at citere navngivne regeringskilder.

Regeringskoalitionen, der består af Socialistpartiet, det liberale parti MR og miljøpartiet Ecolo vil også beskytte den del af befolkningen, som er eloverfølsomme, skrev avisen. Patientgruppens situation skal sikres, og de skal sikres beskyttelse mod ikke-ioniserende stråling.

Belgien er politisk inddelt i tre administrerende regioner, der har hver sin regering og parlament. Vallonien er den fransksprogede region, hvor der bor 3,6 mio. indbyggere. Det flamsksprogede Flandern og hovedstadsregionen Bruxelles er de to øvrige.

Tidligere i år indtog også regionsstyret i Bruxelles en miljøskeptisk holdning til 5G, der gav debat i Danmark og som fik Alternativets leder Uffe Elbæk til at reagere med ministerspørgsmål.

La Libre skrev historien 10. september, altså for en måned siden. Det har vakt undren, at historien – i modsætning til Bruxelles-nyheden tidligere i år – hidtil er gået under radaren hos bloggere og aktivister, som følger området. Tabt Tråd holder øje med historiens udvikling.