NYHED / INDLAND: 5G strider mod flere internationale konventioner, som Danmark skal følge. Det mener den nordsjællandske miljøadvokat Christian F. Jensen, skriver den danske strålingsmiljø-ngo Rådet for Helbredssikker Telekommunikation på sin hjemmeside.

Hos Bonnor Advokater i Holte har man udarbejdet et over 60 sider langt dokument – et såkaldt juridisk responsum, som første gang blev annonceret for offentligheden lørdag 4. maj under en 5G-kritisk konference, der var arrangeret af 5G-kritiske folketingsmedlemmer på Christiansborg

Dokumentet konkluderer, at den foreliggende videnskab, der viser skadevirkninger af radiobølger, er overbevisende og bør holde i retten, men at staten tilsidesætter den viden på ansvarspådragende vis.

I det juridiske responsum skriver Christian F. Jensen:

“Den danske stat tjener betydelige beløb på at tillade oprettelse og drift af kommunikationssystemerne, bl.a. ved beskatning af overskud og auktioner over de frekvensbånd, som teleselskaber benytter til at opbygge den kommunikationsinfrastruktur, der kan indbringe selskaberne selv milliarder i overskud.”

Aktivistgruppen Rådet for Helbredssikker Telekommunikation, som i Danmark har været førende for den kritiske 5G-debat, henviser til det over 60 sider lange dokument fra sin hjemmeside.

Som Tabt Tråd refererede kunne 13 borgere for nylig vinde en retssag i Frankrig, hvor et centralt spørgsmål var, om videnskaben kan påvise biologiske reaktioner som følge af hverdagens lavenergibestråling.