KOMMENTAR: Tabt Tråd var det første journalistiske univers i Danmark, som kritiserede statsfinansieret russisk 5G-journalistik. Uanset om RT America er politisk styret eller ej. Det kan ikke dokumenteres. Det kan ingen slå fast.

Men RT Americas journalistik blev af Tabt Tråd-journalist David Wedege kritiseret 4. maj i Landstingssalen på Christiansborg.

Det var 8 dage før, den amerikanske avis New York Times bragte en stærkt postulerende artikel, som påstod, at 5G-bekymringen i Vesten er et produkt af russisk propaganda.

Hvorefter New York Times-historien satte mediedagsorden.

Under foredraget 4. maj, sagde David Wedege:

“Hvis nogen spørger mig, om det er bedre journalistik, at Russia Today America, som er en Kreml-ejet tv-station, interviewer den meget strålingskritiske Martin Pall, som får mikrofonen lige så ukritisk og spørger, om man skal frygte 5G og Martin Pall siger: “Ja, det bliver forfærdeligt.” Det synes jeg ikke, er bedre journalistik. For publikum vil spørge: “Der er et eller andet galt her? Der er jo andre meninger om det.”

 

“Så hvad er journalistikkens rolle, når vi har sådan nogle videnskabelige disputter? Jamen, vi skal vende hver en sten for offentligheden. Vi skal lade offentligheden se hele landskabet. Havde man gjort det, dengang man udrullede mobiltelefoni i 1996, og havde man overvåget denne forskningskonflikt lige så intensivt, som man overvåger Manchester mod Liverpool i fodbold, så ville hele offentligheden, vi alle, være meget klogere på, hvor det hele stod.”

 

Spol frem til 11:19 i denne optagelse af mit foredrag under 5G-konferencen: