KOMMENTAR / MEDDELELSE: Redaktør David Wedege udtaler: Familie og venner siger, at de frygter, at jeg hentes af politiet og kastes i fængsel.

Det er ikke en frygt, jeg personligt deler, men frygten fylder urimeligt meget i mine omgivelser.

Baggrunden er, at DR midt i valgkampen har konstrueret et narrativ om, at 5G-bekymringen, som jeg skriver om i en lang række af noter, artikler og citathistorier, er skabt af russisk statspropaganda.

DR’s historie er en verdensfjern vinkling, som ikke bør kunne trives i en åben, demokratisk, pluralistisk og kritisk offentlighed.

Tidligere i år vedtog et folketingsflertal en såkaldt påvirkningslov, som gør det strafbart at påvirke den offentlige mening i Danmark i samarbejde med fremmede statsmagter.

I lovforslaget anføres det, at lovgivningen ikke må rette sig mod sædvanlig journalistik, forfatterskab og blogging. Sådan betragter jeg Tabt Tråd: Sædvanlig fri, publicistisk aktivitet. Aldeles uafhængigt af magter.

De seneste begivenheder som DR’s nylige udgivelser har markeret nogle skred i retning af tilstande, der for kort tid siden var utænkelige i Danmark og hvor lovgivningen nu stiller journalister, bloggere og forfattere med en urimelig tvivl, og hvor grænsebagvaskende journalistik, eller hvad man skal kalde det – fra DR’s side – bygger anklager op, der læner sig tæt op ad nydefineret kriminalitet.

DR’s række af indslag torsdag føles således voldsomt intimiderende på mine nærmeste omgivelser.

I den nære forhistorie viser det årelange injurieslagsmål mellem historikeren Bent Jensen og journalisten Jørgen Dragsdahl, at konflikter om politisk følsom og sprængfarlig journalistik, kan trække alvorligt grimme spor.

Jeg vil rådføre mig med min medlemsorganisation Dansk Journalistforbund, før jeg påtænker at genoptage publicering.