NYHED / INDLAND: Både Forsvarets og Politiets Efterretningstjeneste (FE og PET) advarer i disse dage danske politikere mod udenlandske ‘internettrolde’, som spreder misinformation for at ødelægge sammenhængskraften i det danske samfund.

En af disse misinformationer er, at 5G skulle være farligt.

Det fortalte Det Radikale Venstres folketingsmedlem Ida Auken lørdag 18. maj til P1-udsendelsen Shitstorm, hvor Abdel Aziz Mahmoud er radiovært. Ida Auken kommenterede kort på 5G-spørgsmålet:

“Det er der ikke forskningsmæssigt belæg for”, sagde hun blandt andet. Og:

“Derfor er det vigtigt, at pressen afmonterer historierne, så ingen hopper på dem.”

5G-bekymringen er ikke rejst af russiske trolde, selv om russiske trolde kunne tænkes at arbejde med emnet.

Bekymringen er rejst af et hundredtal af videnskabsfolk fra anerkendte vidensinstitutioner, hvoraf flere har haft toprådgiverposter i WHO. Blandt andre den Harvard-uddannede doktor Annie Sasco, som i mange år var kræftchef hos WHO.

Andre har ledet nogle af verdens dyreste grundforskningsundersøgelser, som har undersøgt mobilstrålingens biologiske påvirkning. Blandt andet med kræft i forsøgsdyr som sikkert konstateret.

Jeg har forsøgt at kontakte Ida Auken og har afleveret en mail med et par spørgsmål. Jeg vil gerne spørge hende om, hvad antagelsen bygger på, når hun siger, at der ikke er forskningsmæssigt belæg for en bekymring.

Link til radioudsendelsen: https://www.dr.dk/radio/p1/shitstorm/shitstorm-2019-05-18