NYHED / INDLAND: Partipolitisk reaktion på Tabt Tråds 5G-historie om teleministeren og Sundhedsstyrelsen.

Kristendemokraternes folketingskandidat i Københavns Storkreds, Nanna Bock, forholder sig kritisk til 5G og deler den bekymring, der er fremsat af flere folketingsmedlemmer. Især Jan-Erik Messmann fra Dansk Folkeparti og Julius Graakjær Grantzau fra Alternativet, som begge reagerede på Tabt Tråds oplysninger.

“På vegne af KD vil jeg gerne stå på mål for at udrulningen af 5G stilles i bero, indtil Sundhedsstyrelsen får vurderet om 5G er skadelig for mennesker og miljø.” Skriver hun på sin kandidatprofil på Facebook.

Hun foreslår i øvrigt, at Danmark sænker sin grænseværdi til belgisk niveau fra 58 til 14.

Den korrekte oplysning er, at grænseværdien i Danmark svarer til 58 volt per meter, mens regionen Bruxelles netop har afslået at hæve byens grænseværdi fra 6 til 14,5 volt per meter for at skabe råderum for 5G.

Det fremgår ikke med tydelighed i Nanna Bocks opslag, om partiet Kristendemokraterne som sådan står bag kandidatens holdning. Herunder om partileder Stig Grenov står bag det.