NYHED / FORSKNING: Wi-Fi og sædceller. Den verdensansete fertilitetskongres ASPIRE 2019 i Hong Kong, bekræfter, at et strålingskritisk forskningsresultat er en del af programmet, som starter torsdag i denne uge.

Et japansk forskerhold kobler Wi-Fi til sædcellers overdødelighed, skriver ASPIRE 2019 i en pressemeddelelse.

(https://www.businesswire.com/news/home/20190429005914/en)

Da Tabt Tråd i går citerede newzealandske nyhedsmedier for forskningsresultatet, savnede jeg en officiel bekræftelse. Intet fremgik af hverken ASPIRE-organisationens hjemmeside eller af hjemmesider, der tilhører den samarbejdende fertilitetsklinik eller det samarbejdende universitet.

Trevor Gill fra det australske pr-bureau Lighthouse PR, som er ASPIRE-kongressens officielle pr-bureau, står bag pressemeddelelsen, som nu er gjort offentlig.

Det fremgår ikke, om resultatet er publiceret i et forskertidsskrift og dermed har været igennem ekspertgennemgang (peer review).

Et japansk forskerhold har i 2018 lavet forsøg med 51 mænds sæd og fordelt sædprøverne i tre grupper. Det sæd, som var udsat for wi-fi-bestråling havde markant større sæddødelighed end det ikke-bestrålede, fremgår det af kilden til historien.

Forsøg med afskærmning for wi-fi viste sig at have en vis effekt.