NYHED / FORSKNING: Japanske forskere hævder at have fundet sæddræbende effekter af wi-fi og præsenterer det i denne uge i Hong Kong, skriver flere medier i New Zealand.

Flere newzealandske aviser refererer i dag til ny japansk forskning, som har afprøvet wi-fi-signalernes påvirkning på menneskeligt forplantningssæd.

Blandt andre den newzealandske netavis Voxy, som bringer det længste referat.

Forskningsleder Kumiko Nakata fra fertilitetsklinikken Yamashita Shonan Yume i Tokyo-forstaden Fujisawa vil i denne uge præsentere sin forskning ved den asiatisk-oceaniske fagkongres for fertilitet, ASPIRE 2019, i Hong Kong, skriver Voxy.

(Link til klinikken: https://www.ysyc-yumeclinic.com/)

Forskernavn og emne fremgår dog ikke af det såkaldt videnskabelige program, som kongressen har offentliggjort.

(Link til kongressen: http://aspire2019.com/)

En gruppe på 51 mænd med en gennemsnitsalder på 38 lagde sæd til henholdsvis et wi-fi-bestrålet sædforsøg, et sædforsøg med wi-fi-afskærmning – og sæd til en ubestrålet prøve, som er en såkaldt kontrolprøve.

Forskellen på de tre grupper af sæd var lille efter en times forsøg, men efter 24 timer var forskellen på sædgruppernes dødelighed markant.

– Efter 24 timer var sæddøden i kontrolgruppen 8,4 procent, i den afskærmede gruppe var det 18,2 procent og i den eksponerede gruppe var det 23,3 procent. Trin for trin steg dødeligheden signifikant, lyder en rammende oversættelse af de ord, som nyhedsmediet Voxy citerer Kumiko Nakata for.

Det har ikke umiddelbart været muligt at finde en offentliggjort publikation, der nærmere beskriver forsøget, som ifølge Voxy blev afsluttet i november 2018.

Kumiko Nakata publicerede i 2015 et stykke ikke-strålingsrelateret sædforskning i tidsskriftet Medical Gas Research.